Ce este Terapia Florală Bach?

24/04/2024

Între anii 1928 – 1935, Edward Bach, doctor englez specializat în imunologie și bacteriologie, a creat o metodă de tratament care acționează în plan psiho-somatic folosind esențe din 38 de flori. Acesta şi-a dorit să ofere lumii un sistem de vindecare simplu, accesibil și ușor de folosit de către fiecare dintre noi. Terapia Florală Bach are la bază faptul că nu boala în sine trebuie tratată, ci persoana. Astfel, bolile sunt văzute ca efecte ale unor dezechilibre interioare, între emoții și psihic, sau altfel spus între suflet şi minte , iar restabilirea echilibrului interior duce la vindecarea bolii.

Ce este Terapia Florală Bach?

Terapia Florală Bach este o metoda de tratament complementară, 100% naturala și lipsită de reacții adverse. Scopul principal al acestui tip de terapie este de a ajuta la restabilirea echilibrului emoțional. Procesul presupune o metodă alternativă de vindecare având la bază extracte din flori.

"Acest sistem de vindecare care ne-a fost revelat în mod Divin, arată că fricile, grijile, anxietățile noastre şi altele asemănătoare sunt cele care deschid calea invaziei bolilor. Prin urmare, tratându-ne fricile, grijile, îngrijorările şi altele asemănătoare, noi nu numai că ne eliberam de boala noastră, dar în plus Plantele date nouă prin graţia Creatorului tuturor, îndepartează fricile şi îngrijorările noastre şi ne lasă mai fericiţi şi mai bine în noi înşine." - Dr. Edward Bach "Cei doisprezece vindecători şi alte remedii"

Cum funcționează remediile florale?

Terapia florală Bach acționează în plan psiho-somatic. Aceste remedii folosesc  esențe ce conțin puterea vindecătoare a plantelor care ridică vibrația și deblochează canalele mentale. Remediile florale sunt alese mereu în baza caracterului, temperamentului și contextului psiho-emoțional , de aceea fiecare tratament este extrem de personalizat și necesită o discuție 1 la 1. De regulă, terapia florală este recomandată în situațiile care reflectă sau pot duce la un dezechilibrului interior, ca de exemplu: traume și șocuri emoționale ( recente sau din trecut ) stresul și oboseala din viața cotidiană, confruntarea fricilor de orice fel, depresii, dezamăgiri, pierderea motivației, nemulțumiri față de propria persoana ș.a. Durata tratamentului poate varia de la caz la caz, dar de regulă durează 3-4 săptămâni, urmată de o evaluare care va determina încetarea, continuarea sau schimbarea tratamentului. Esențele sunt introduse în sticluțe de 20 ml prevăzute cu picurato și se administrează sublingual sau adăugate in apă. Un singur remediu poate fi uneori suficient pentru o stare negativa pasagera dar, de regula, se folosesc combinații  pentru stări emoționale complexe. Pentru probleme mai vechi, resentimente sau comportamente setate  este necesar un tratament mai îndelungat.